Vacanțele în Egipt, loc fruntaș în lista destinațiilor de călătorie pentru români

Mai mult decât în orice an, românii au luat cu asalt Egiptul în anul pandemiei, alegând această destinație de vacanță din motive deja cunoscute, cele legate de restricțiile care, mai bine zis, nu au vizat țară nord-africană. Astfel, la Fabrica de Vacanțe, cererea a fost una mare și, din câte se pare, continuă să fie așa, pentru că tot mai mulți suntem interesați de vacanțe în Egipt. Astfel, dat fiind faptul că aceste vacanțe în Egipt sunt binevenite în orice moment al anului, nu strică să vă gândiți chiar de pe acum la următoarea destinație de călătorie, alegând vacanțe în Egipt cu agenția de turism…Fabrica de Vacanțe!

Egiptul este o destinație plină de temple și locuri interesante care uimesc pe toți cei care vizitează. Cu vaste zone de deșert pentru aventuri cu un 4×4, recifele de corali de clasă mondială din Marea Roșie sau croaziere pe faimosul râu Nil, există o mulțime de lucruri de făcut pentru toate orice gusturi.  Iubitorii de plajă se îndreaptă spre Sinai sau pe coasta Mării Roșii pentru a se bucura de soare, în timp ce iubitorii de arheologie vor avea o zi plină de aventură în Luxor.

Prin urmare, dacă alegeți vacanțe în Egipt, iată ce nu trebuie să ratați:

  1. Piramidele din Giza

Piramidele din Giza sunt unele dintre cele mai recunoscute repere ale lumii africane.

După ce i-au uimit pe călători de-a lungul veacurilor, aceste morminte ale faraonilor Keops , Chephren și Mycerinus, păzite de enigmaticul Sfinx, sunt de obicei în fruntea listelor majorității vizitatorilor cu atracții turistice de văzut în Egipt și adesea prima atracție spre care se îndreaptă după aterizare. Astăzi, așezate la marginea deșertului întinderii Cairo, aceste monumente megalitice ale faraonilor morți sunt încă o priveliște la fel de minunată ca odinioară și un punct de interes incontestabil al oricărei călătorii în Egipt.

2.    Templul Karnak din Luxor și Valea Regilor

Renumit pentru Valea Regilor, Templul Karnak și Templul Memorial al lui Hatshepsut, orașul Luxor de pe malul Nilului din Egiptul de Sus are o mulțime de atracții turistice. Dintre acestea se remarcă și Teba antică, baza de putere a faraonilor Noului Regat, care găzduiește mai multe obiective turistice decât pot vedea majoritatea oamenilor într-o singură vizită în zonă.

  1. Croazieră pe râul Nil

Egiptul este definit de Nil. Pentru mulți vizitatori, o croazieră de mai multe zile pe această cale navigabilă faimoasă care a văzut apariția erei faraonice este un punct culminant al călătoriei lor în Egipt.

Croaziera pe Nil este cel mai relaxant mod de a vedea templele care împânzesc malurile râului pe ruta dintre Luxor și Aswan, plus răsăritul și apusul soarelui peste malurile râului, pline de palmieri, susținute de dune de nisip. Această imagine este una dintre cele mai liniştite privelişti ale Egiptului.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*