Unde merita sa mergi in vacanta in Grecia

Grecia este una dintre cele mai deosebite atractii pentru turisti. Aceasta este recunoscuta pentru numarul mare de insule, aproximativ 6000 la numar. Printre acestea se regaseste si insula Skiathos. Aceasta este o insula inconjurata de cele mai deosebite plaje din Marea Mediterana. Apa cristalina si imprejurimile stancoase sunt printre atractiile principale ale acestei insule. Plajele din Porto Katsiki, Kathisma si Egremni sunt doar o parte din frumusetile naturale ale acestei insule. Printre locurile interesante de vizitat in Skiathos se numara Castelul Medieval Santa Maura si Cascada de la Dimosari.

In randurile de mai jos va prezentam o parte din obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand vizitati Skiathos. Castelul Agia Mavra, cunoscut sub numele de Santa Maura, atrage toate privirile datorita arhitecturii cetatii si merita vizitat. De asemenea, Porto Katsiki este considerat ca fiind simbolul insulei Skiathos, deoarece aceasta ofera turistilor cele mai spectaculoase peisaje. Aceasta insula se evidentiaza prin traditionalismul unei epoci clasice, in care se regasesc o multitudine de tipuri de flora si fauna. Langa orasul Skiathos exista doua lagune, Divari si Ivaria, acestea sunt frecventate de o multitudine de pasari migratoare, iar acestea obisnuiesc sa isi faca adapost in zonele din jurul lagunelor.

Cascada de la Dimosari, se afla aproape de Nidri, spre interiorul insulei, in localitatea Dimosari si se regaseste pe lista obiectivelor turistice importante. In drum spre aceasta cascada va veti bucura de un peisaj montan nemaipomenit, plin de verdeata, iar cand veti ajunge la destinatie, aceasta va parea un vis devenit realitate. In timpul sezonului estival, cand temperaturile sunt la cote maxime, exista turisti care aleg sa inoate in apa placuta a acestei cascade.

Una dintre locatiile pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand ajungeti in Skiathos, este Farul din Skiathos, situat in Capul Doukato. Aceasta zona este plina de insemnatate isorica si totodata va ofera peisaje cu adevarat minunate. Drumul pana la Far nu este perfect, dar privelistea de care va veti bucura cand veti ajunge acolo va compensa orice alte neplaceri. Privelistile pe care le ofera Farul la apus si la rasarit sunt cu adevarat spectaculoase.

Un obiectiv ceva mai religios, este Biserica Agios Ioannis Antzoussis. Aceasta biserica este construita intr-o stanca si dateaza din secolul al XVI-lea. Design-ul acestei biserici se distinge prin acoperisul pietruit si clopotnita veche, ce se remarca cu usurinta de la distanta. De asemenea, aceasta biserica este cea mai veche din Skiathos, iar in interiorul acesteia exista icoane bizantine, cu titlu de raritate, ce descriu sfinti ai ortodoxiei. In momentul actual nu se mai tin slujbe in aceasta biserica, dar este deschisa pentru turisti.

Va recomandam cele mai avantajoase oferte de sejur in Skiathos, iar tot ce va ramane de facut este sa va rezervati sejurul potrivit si sa va pregatiti bagajul!

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*