Legătura dintre om și animalul său de casă

În cazul în care v-ați întrebat ce beneficii vă poate oferi un animal de companie, dar nu ați reușit să căutați informații, Thelife.ro cuprinde numeroase aspecte legate de sănătatea fizică, psihică, sport și alimentație. Printre subiectele abordate recent, echipa de jurnaliști a cercetat legătura dintre om și animalul său de companie, dar și beneficiile pe care acesta le poate oferi. Un lucru este sigur, iubitorii de animale sunt răsplătiți în multe feluri.

Legătura dintre om și animalul său una puternică, iar un lucru mai puțin cunoscut de stăpâni este faptul că, pe lângă compania oferită, câinii te ajută să îți menții o viață sănătoasă prin mai multă mișcare. Potrivit mai multor studii realizate din dorința de a concretiza unele aspecte legate de beneficiile relaționării dintre om și animal, cercetătorii au descoperit faptul că animalele de companie, în special câinii, pot fi de mare ajutor persoanelor mai în vârstă.

e-a lungul timpului, câinii au primit titlul de „cel mai bun prieten al omului”, iar pentru a întări această afirmație, specialiștii oferă o serie de motive pentru care ar trebui să fim recunoscători. În primul rând, animalul de casă este o companie excelentă pentru persoanele de toate vârstele. În ceea ce privește bebelușii sau copiii, câinii adoptă un instinct patern, astfel încât una dintre preocupările câinilor este aceea de a supraveghea nou-născutul. Totodată, animalul de companie poate fi cel mai bun exemplu de responsabilitate aplicată.

Când vine vorba de persoanele mai în vârstă, situația devine ușor mai delicată. Pentru aceste persoane, animalul de companie capătă, de multe ori, o altă însemnătate. Poate că cel mai important aspect asupra căruia ne-am oprit referitor la relația dintre om și animalul său de companie este combaterea sentimentului de singurătate. Studiile au arătat că persoanele trecute peste o anumită vârstă care au un animal de companie sunt mai fericite. De asemenea, în comparație cu același grup de persoane, dar care nu au în posesie un animal de casă, bătrânii care își scot zilnic câinele la plimbare au înregistrat condiții mai bune de sănătate, datorită efortului fizic depus constant.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*