Jocurile video te ajută să te împrietenești cu calculatorul

Industria Tech este într-o continuă dezvoltare, motiv pentru care adoptarea noilor tehnologii nu poate fi o acțiune prietenoasă pentru toate lumea. În decursul ultimilor douăzeci de ani, am asistat la o evoluție extrem de rapidă a dispozitivelor inteligente pentru masă, astfel că pentru generațiile care s-au născut după anii 2000, calculatorul a devenit mai mult un prieten decât o bătaie de cap.

Jocurile video te ajută să-ți dezvolți niște abilități pe care doar interacționând în acest mod le poți dobândi. Digitalizarea este un pas înainte către modernizarea industriilor, reprezentând totodată cea mai eficientă formă de gestionare a tot ceea ce se întâmplă în jur. Acest proces de transformare al informațiilor ne propulsează mai aproape de o societate în care efortul fizic este semnificativ redus.

Există multe familii în cadrul cărora utilizarea calculatorului este parțial acceptată sau chiar interzisă, însă acești părinți nu înțeleg pe deplin necesitatea de a te înțelege cu tehnologia. Cei mai mulți din generația X rămân blocați în sfera digitalizării slab dezvoltate. Aceștia nu concep posibilitatea unei schimbări accelerate într-un timp atât de scurt, motiv pentru care preferă să stagneze în zona lor de confort, la nivelul în care pot deține controlul.

Evoluția se bazează pe tehnologie, iar lucrurile concrete nu ar putea fi descoperite sau dovedite fără instrumentele necesare. Ceea ce încearcă aceste mari industrii să ne spună, în timp ce alții nu pot să perceapă, este faptul că prezentul, dar și viitorul sunt momente în care dacă nu ești conectat la funcționalitate, vei rămâne străin de restul lumii.

Accesând site-uri precum thegames.ro sau thetech.ro, mi-am dat seama că nu putem trăi fără tehnologie, cel puțin în această lume digitalizată, iar platformele de jocuri video pot fi mai mult decât un o simplă pasiune. În ciuda a ceea ce se zice despre efectele negative asupra copiilor, jocurile video dezvoltă o serie de abilități precum  orientarea în spațiu, dezvoltarea memoriei, judecățile și raționamentele. Mai mult, prin misiunile pe care trebuie să le îndeplinească colaborând, comunitățile de gameri învață să lucreze în echipă, dau frâu liber imaginației, își exercită istețimea și își îmbunătățesc vigilența și atenția distributivă.

Minecraft este unul dintre cele mai cunoscute astfel de jocuri, care în ultimul timp a devenit în unele țări o metodă legitimă de învățare în școli. Potrivit specialiștilor, jocul antrenează capacitatea de colaborare, învățare și gândire critică a tinerilor școlari. Spre deosebire de cărți și reviste, jocurile sunt metode de învățare mult mai interactive și eficiente. În timpul liber, indiferent de platforma accesată, de timpul și durata acestora, jocurile video au reprezentat una dintre cele mai la îndemână activități de relaxare, iar influența pe care o au asupra utilizatorilor variază în funcție de mai mulți factori.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*