Delta Dunării și frumusețile ei – cum le descoperim?

V-ați propus în curând o plimbare în Deltă și vreți să știți ce vă așteaptă pe traseu? Ei bine, astăzi ne-am propus să vă prezentăm ce anume puteți vedea odată cu planificarea unei plimbări în Deltă, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, alături de Munții Carpați, Marea Neagră etc.

Sulina – locul unde Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră

Sulina este situată în punctul în care Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră și a reprezentat de secole o importantă legătură acvatică între Asia și Europa Centrală. În secolul al XIX-lea, orașul a fost sediul Comisiei Europene a Dunării, iar la acea vreme regiunea ar fi fost plină de activitate  marinari, comercianți, negustori și pirați toți treceau pe aici.  Comisia avea reprezentanți din țări precum Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Austria, Turcia și Rusia, iar acest lucru a asigurat că nicio națiune nu deține controlul suprem asupra Dunării de Jos.

Astăzi, Sulina este un oraș liniștit, micuț și tăcut și se întinde pe patru kilometri. În punctul său cel mai lat, Sulina are doar șase străzi lățime, drumurile fiind denumite strada 1 până la 6.

Fără îndoială motivul numărul unu pentru a vizita Delta este legat de acea mult dorită plimbare în Deltă. Totodată, turiștii care ajung în zonă nu se mulțumesc doar cu o plimbare în Deltă, ci aleg să vadă și clădiri de mare importanță din zonă. În Sulina se găsesc mai multe clădiri din secolul al XIX-lea, inclusiv Biserica Sfântul Nicolae, o biserică greco-ortodoxă aproape de malul apei. Un alt reper din Sulina este farul de 18 metri înălțime, situat la marginea orașului, construit în 1802. Și, bineînțeles, clădirea care a fost sediul Comisiei Europene a Dunării se află și acum pe doc, nu departe de locul unde feriboturile zilnice ajung și pleacă din port.

De asemenea, oamenii care ajung în această zonă doresc să vadă și brațele Dunării: Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe.

De exemplu, pentru a ajunge de la Sulina la Sf. Gheorghe vă puteți bucura de o inedită excursie cu barca. Aceste două localități din Deltă se află la aproximativ 30 km una de cealaltă de-a lungul coastei Mării Negre. Sulina si Sfantu Gheorghe se afla la capetele celor doua canale principale de distribuție ale Deltei care se desparte în trei brațe la aproximativ zece kilometri sud de Tulcea. Prin intermediul acestui minunat periplu, nu doar că vă veți bucura de frumusețile Deltei, dar nici măcar nu vă veți da seama cum a trecut timpul.

Merită să alegeți o plimbare în Deltă, însă recomandarea noastră este să nu vă bazați doar pe un singur obiectiv turistic, ci să alegeți să vedeți mai mult decât v-ați propus.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*