Crioterapia, tehnica de recuperare medicală de succes de la MovKinetic

S-a spus mai mulți ani la rând despre crioterapie că este extrem de benefică pentru întregul corp, iar efectele sale pentru sănătate, atât cele medicale, cât și de bunăstare, sunt dovedite științific. Dar cum să abordăm această terapie recent prezentată publicului larg? Care este rolul centrelor de recuperare medicală?

Întâi de toate, trebuie să menționăm faptul că pentru a putea beneficia din plin de rezultatele crioterapiei, avem nevoie să bifăm câteva condiții extrem de importante.

  1. Durata expunerii la frig – o ședință de crioterapie necesită expunerea la frig intens timp de trei minute. Aceasta este o durată determinată științific ca fiind benefică. Ultimul minut este cel mai decisiv și eficient.
  2. Temperatura optimă – în crioterapie, tratamentul este considerat eficient de la – 140°C . Este imperativ ca azotul să se fi răcit deja la această temperatură înainte de a trece primul minut. Mai puțin decât atât, este frig, dar nu se observă niciun efect curativ. Aceasta este o temperatură medie, știind că se poate ajunge la – 170°C, sau chiar – 190°C .

Tratarea unei patologii: numărul de ședințe necesare și frecvența

Crioterapia pentru întregul corp este un tratament la rece pentru patologii fizice (cicatrici, poliartrită, probleme ale pielii) sau psihologice (depresie, burn-out etc.). Este, de asemenea, un tratament anti-îmbătrânire datorită expunerii organismului la frig extrem.

Aceste boli sunt extrem de diferite, ceea ce înseamnă că recuperarea pacientului va necesita o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de starea de sănătate a fiecăruia. Numărul ideal de ședințe depinde de aceste date, precum și de reacția fiecărui metabolism.

Număr de ședințe – sunt necesare și suficiente o serie de 15 până la 20 de ședințe pentru a realiza un tratament realmente eficient.

Pentru perioada de vindecare este imperativ necesar ca vizitele la centrul de recuperare medicală să fie cât mai dese. În teorie, este posibil să se efectueze până la trei expuneri pe zi . Cu toate acestea, este necesar să se lase un interval de șase ore între două sesiuni. Nu ca ar fi riscant să acorzi mai puțin timp, dar beneficiile directe ale unei ședințe se fac simtițe în aceste câteva ore. Prin urmare, este inutil să vrei să combini beneficiile.

Puteți planifica cel puțin trei până la patru sesiuni pe săptămână, astfel încât obiectivul dumneavoastră să fie atins și să vă bucurați de cele mai bune rezultate. De asemenea, în centrele noastre de recuperare medicală puteți apela și la alte forme de recuperare, totul depinzând în funcție de nevoile pe care le aveți, dar și de recomandările medicului care vă monitorizează starea generală de sănătate.

Dacă aveți nevoie să vă adresați către o clinică de recuperare medicală pentru a vă recăpăta starea de bine, MovKinetic este soluția!

Leave A Comment

Recommended Posts