Ce trebuie sa stiti despre diversificarea alimentatiei la bebelusii cu varsta de 4 luni?

La 4 luni, bebelusul tau devine din ce in ce mai curios si poate chiar sa arate interes pentru ceea ce mananci. Daca laptele ii acopera toate nevoile pana la varsta de 6 luni, la sfatul medicului pediatru, este posibil sa incepeti sa ii faceti cunostinta copilul cu noi arome pentru o diversificare delicata a alimentelor.

Lapte pentru bebelusul de 4 luni

La 4 luni, daca diversificarea alimentelor poate fi initiata treptat, laptele este in continuare alimentul principal pentru hrana bebelusului.

Alaptarea, hranirea cu biberonul sau chiar alaptarea mixta, aceasta este doar alegere ta. Daca va hraniti copilul cu biberonul, ar trebui sa alegeti in continuare un anumit lapte si anume laptele pentru sugari. Acest tip de lapte este potrivit pentru bebelusii de la nastere pana la 6 luni si compozitia sa este stabilita cu atentie pentru a-si satisface nevoile nutritionale.

Laptele necesar in alimentatia bebelusului ofera toate aceeasi valoare nutritionala generala, dar gamele au fost special dezvoltate pentru sugarii care au probleme cu:

  • Colici, acesta este un lapte mai usor de digerat, fara lactoza sau hidrolizat de proteine.
  • Diaree acuta – este laptele care contine lactoza care este oferita temporar copilului, inainte de reintroducerea laptelui sau obisnuit, cand tranzitul devine din nou normal.
  • Regurgitare – acest lapte contine agenti de ingrosare pentru a aduce mai mult confort copilului.
  • Alergii la proteinele din laptele de vaca: acest lapte, care nu contine proteine ​​alergenice sau lactoza, este oferit in general copiilor care prezinta risc de alergii pe baza unui istoric familial.

Laptele acopera toate nevoile nutritionale ale copilului de la nastere pana la primele sale 6 luni, fiind deosebit de important in alimentatia bebelusului. Deci, este esential sa nu te grabesti spre diversificare, chiar daca abia astepti sa-ti vezi bebelusul mancand ca un adult.

Exista un consens medical cu privire la inceputurile diversificarii dietetice a copilului: acesta nu trebuie efectuat niciodata inainte de 4 luni de viata ale copilului, din motive ce tin de metabolism si buna dezvoltare. Inainte de 4 luni, abilitatile sale motrice bucco-linguale, limba si gura, ii permit doar sa suga si sa inghita, deci asta inseamna nu poate inghiti alimente solide.

In ceea ce priveste dezvoltarea copilului, inainte de sfarsitul celor 4 luni, rinichii nu si-au atins inca capacitatea maxima de functionare si nu sunt capabili sa evacueze proteinele in exces. Mai mult, daca se introduc alte alimente, cantitatile de lapte matern sunt in mod necesar reduse. In cazul diversificarii dietetice inainte de a patra luna, exista riscuri de deficiente, in special in fier, acizi grasi si calciu. Dezvoltarea copilului ar putea fi apoi impiedicata. Astfel, putem spune ca atunci cand vine vorba de alimentatia bebelusului, trebuie sa avem mare grija cu privire la ceea ce alegem sa introducem si ceea ce alegem sa eliminam din dieta copilului.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*