Beneficiile hranei umede în dezvoltarea unui cățel

Mâncărurile pentru câini de astăzi vin cu multiple beneficii pentru sănătatea animăluțelor, iar atunci când vine vorba de mâncare umedă pentru câini, chiar vorbim despre un aport de nutrienți importanți. Îți poți da câinelui tău un amestec de carne de vită, miel, pui și legume și cereale hrănitoare, pentru că toate acestea joacă un rol major în furnizarea unei nutriții echilibrate pentru câinele tău în toate etapele vieții sale. Deși hrana uscată a fost adesea considerată a fi opțiunea mai sănătoasă, mâncarea umedă pentru câini este la fel de sănătoasă.

În rândurile de mai jos vom afla împreună care sunt beneficiile pentru sănătate a mâncării umede pentru câini.

1. Varietate

Atât alimentele umede, cât și cele uscate sunt la fel de sănătoase pentru câini. Alimentele umede au adesea aromă și gust atractive, ceea ce îi poate determina pe unii cățeluși pretențioși să aleagă să le mănânce în mod constant. De asemenea, alimentele umede sunt disponibile în mai multe opțiuni de arome, texturi și forme decât alimentele uscate, care pot oferi experiențe variate în timpul mesei.

2. Mai ușor de mestecat

Mulți stăpâni de animale de companie se feresc să ofere hrană pentru câini sub formă de  conserve. Ei sunt îngrijorați că nu le asigură câinilor lor o nutriție adecvată sau că hrana umedă dăunează dinților câinelui. O mâncare umedă de bună calitate poate oferi animalului dumneavoastră o nutriție echilibrată pentru a-i susține și menține sănătatea în toate etapele vieții, iar medicii veterinari spun că hrănirea câinelui cu mâncare umedă pentru câini nu îi va dăuna dinților sau gingiilor. De fapt, pentru câinii mai în vârstă cu probleme cu dinții sau gingiile, mâncarea umedă poate fi mai ușor de mâncat decât uscată.

3. Se păstrează bine

Este indicat să alegeți branduri de mâncare umedă pentru câini care oferă o nutriție completă și echilibrată, asigurând un meniu de carne sănătoasă, legume, cereale, vitamine și minerale pentru o masă gustoasă și sănătoasă. Carnea de vită, miel, pui și cerealele și legumele sănătoase oferă câinelui tău o perioadă de mese plină de satisfacții prin acești nutrienți. Alimentele umede în pungi și cutii nedeschise pot avea o durată de valabilitate lungă, dar nu uitați să le puneți la frigider după deschidere, pentru a-și păstra calitatea cât mai bine.

De ce nu ar trebui combinate?

Hrănirea amestecată combină hrana umedă și uscată în rutina zilnică a câinelui tău, așa că el primește o parte din ambele de fiecare dată când își verifică bolul. Amintiți-vă doar că amestecarea înseamnă că aceasta se va strica mai repede, așa că orice amestec nemâncat nu ar trebui să fie omis. Unii stăpâni de animale de companie aleg să hrănească cu alimente uscate dimineața și să ofere câinelui lor o masă cu hrană umedă seara.

Leave A Comment

Recommended Posts