Romanii pica testul de gramatica inteligenta pe Facebook

Cand ma uit pe profilele domnului Victor Slav si doamnei Bianca Dragusanu, remarc cu stupoare ca romanii habar nu au de gramatica. Mesajele de sustinere gen Victoras esti un tip extraordinar, uit-o pe taratura aia, respectiv curvo mi-e sila de tine sunt scrise cu picioarele, atat gramatical cat si sufleteste.
Cat de prost si lipsit de ocupatie poti fi, ca sa te apuci sa postezi pe Facebook mesaje de sustinere (sau nu) pentru doi protagonisti care nu dau doi lei pe tine? Mesajele de acest gen curg pe Facebook pe ambele profile. Printre ele se mai strecoara cate o postare impaciuitoare, neutra, de genul lasa ca ei stiu mai bine ce e intre ei, si adevarul este undeva la mijloc.
Adevarul este ca mie mi se rupe de Victoras si Bianca. Nu simt nevoia sa le postez mesaje de sustinere morala. Nu suntem prieteni iar mie cand mi-a murit papagalul nu mi-a postat nimeni pe Facebook mesaj de condoleante. Pe vremea aceea nici nu exista Facebook, dar asta e un aspect minor.
Ma gandesc cum arata scrisorica pentru Mos Craciun a postacului de meserie: Draga Mosule, am facut o fapta buna anul acesta. Nu, nu am ajutat o batranica sa treaca strada. Nu, nu am renuntat sa injur in trafic. Nu, nu am avut grija de copil, familie, etc. Am postat pe Facebook-ul lui Victor Slav o incurajare, ca e baiat frumos si prietenos cu lumea de pe Facebook, iar ei un mesaj cinstit, onest, in care ii spuneam ce merita sa auda. Si drept urmare, draga Mosule, astept cadoul meu pentru anul acesta.
Si Mosul ii trimite un certificat de persoana cu nevoi speciale si un tractoras de plastic chinezesc.
Si in timp ce acestia doi posteaza mesaje cu dublu inteles din care numai prostii cred ca inteleg ceva pentru ca ele d-aia sunt ambigue, ca sa prosteasca oamenii cu nevoi speciale, romanii posteaza si posteaza si isi dau cu parerea.

Lasa mesaje de sustinere/ injuraturi unor oameni straini, care nu au nevoie de sustinerea lor. In acelasi timp, vecinii postacilor se tin de cap ascultandu-le manelele, colegii de serviciu repara greselile lasate in urma lor, partenerul de viata sufera de scandaluri…Postacul insa se simte impacat cu sine: a participat la un act de justitie! Asemenea unui magistrat, a hotarat ca Bianca a gresit iar Slav este un baiat cu suflet bun care trebuie sa-si vada de viata lui.
Daca as fi una dintre cele doua vedete, caci trebuie sa recunosc ca romanii i-au vedetizat pe cei doi prin atentia pe care le-o acorda, as face un pustiu de bine si as impune o singura conditie postacilor: sa-si revizuiasca greselile gramaticale. Si as face asta cu Gramatica Limbii Romane in fata, pe indelete. Macar cu atata sa ne alegem in urma unui scandal, cu oameni care au invatat sa judece prost in limba pe care o cunosc la perfectie.
Dar cum asta nu se va intampla, mai am o singura solutie: sa-i scriu lui Mos Craciun ca vreau cate un exemplar din Gramatica Limbii Romane, iar el sa-mi aduca ultima colectie de manele :))