Renunta Honda la versiunea break a Civic-ului?

Producatorul japonez are vesti proaste pentru iubitorii autoturismelor break intrucat celebrul Civic Tourer va fi produs doar pana la sfarsitul acestui an, fara a exista planuri de a gasi un inlocuitor in viitor. Mai mult, si cei care prefera motoarele Diesel Honda nu au parte de vesti prea bune, deoarece directorii se gandesc ca acestea sa fie eliminate pentru a se concentra mai mult pe cele electrice. In prezent, Honda celebreaza aniversarea a 10 generatii de Civic, o masina vanduta in toata lumea, insa versiunea break, comercializata doar in Europa, este prima care va cadea victima noii strategii de vanzari pe plan international a brandului japonez.

Fara motoare Diesel

De asemenea, conducatorii sugereaza ca in viitorul apropiat, adica in deceniul urmator, exista sanse foarte mari ca Honda sa renunte la versiunile Diesel, aspect cauzat si de emisiile mai ridicate pe care acestea le presupun. In schimb, se asteapta ca mai tarziu in acest an sa apara totusi editia revizuita a celebrului motor de 1.6 litri i-DTEC pentru Honda Civic, acesta fiind totodata probabil si ultimul dezvoltat de japonezi.

Versiunea electrica

In schimb, prima masina Honda care va beneficia de un motor electric va fi noul CR-V care va fi lansat in Europa pana la sfarsitul lui 2017, iar soferii vor avea la dispozitie diferite variante pe benzina sau Diesel, urmand ca PHEV sa fie propus mai tarziu. Platforma noului CR-V a fost construita avand in minte deja motoarele electrice, astfel ca acestea sunt mult asteptate, fiind o propunere ecologica foarte interesanta pentru toti iubitorii marcii japoneze. Cu toate acestea, sefii Honda au confirmat si faptul ca pe noul Civic, comercializat deja in Statele Unite si care trebuie sa apara in Europa in acest an, nu vor exista planuri pentru introducerea unui motor electric.