Rahaterie la domiciliul dumneavoastra

Va salut. Am cateva subiecte sa le dezvolt acum, majoritatea lejere. Dealtfel, inteleg din zi in zi mai bine de ce scriu (de ce blogaresc): pentru ca am si nevoie, si placere sa comunic. Eu “macan” neincetat si, nu stiu daca mi se intampla numai mie, dar dupa ce ma aud vocalizand o indoiala, gasesc imediat si raspunsul, solutia, la fel dupa ce o notez si o analizez. Nu scriu, va jur cu pretentia sa ating prin umilele mele texte culmi de spiritualitate si intelepciune de exemplu, imi cunosc limitele si sa nu aveti niciun dubiu ca nu scriu altfel decat vorbesc, atata pot eu. Deocamdata, sper.
Combate pe cineva daca vrei sa-l cunosti
Daca vrei sa cunosti pe cineva , combate-l si vei vedea din reactiile sale cum este in realitate, cum se stapaneste, cum isi controleaza mastile, cum se raporteaza la orice in general si la tine in particular. Daca ii lezezi sau doar ii pare ca-i lezezi orgoliul, il vei cunoaste. Prima persoana insa care trebuie combatuta este propria persoana. Spunea ieri o cititoare ca sunt perfectionista si de aceea vesnic nemultumita de mine. Posibil, cert este ca ma dispretuiesc zilnic pentru ca nu intuiesc singura scanteia care sa-mi lumineze calea mai lina catre progresul personal.

Desi sunt contrazisa permanent de experienta cu oamenii, continuu sa cred ca toata lumea e mai desteapta, mai talentata si mai descurcareata ca mine, cum sa nu ma confuzeze acest paradox?
Eu ma ranesc lovindu-ma de lume si pe mine ma invinovatesc de neatentie. Constat cu regret ca sunt indivizi care-mi cauta asperitatile sa se zgarie de ele pentru a urla mai tarziu ca i-am vatamat.
Astazi sunt rahatereasa
Acum doi ani, la a doua-a treia intalnire cu cel ce-avea sa-mi devina sot (oficial abia la primavara, totusi) am primit o promisiune pe care astazi am onorat-o eu, desi nu eu am fost aceea ce-o facusem: ca ne vom intoarce la magazinul de dulciuri, nici cofetarie, nici rahaterie de langa Sala Palatului, prin usa deschisa a caruia vazusem atunci platouri cu rulouri de rahat apetisant colorate. Nu apreciez din cale-afara desertul acesta dar mi-a placut sa-l tachinez tot acest timp. Afland de o promotie la obiect cu produse autentic grecesti, azi-dimineata am fugit sa cumpar rahat cu migdale. Sotul meu asteapta curierul cu radio-ul sau adorat, il vom sarbatori mancand rahat (si alte bunatati grecesti).