Madridul e aglomerat, dar ai ce sa vezi

Nu ai cum sa mergi in Spania fara sa ii vizitezi capitala, care reprezinta un adevarat magnet pentru toti turistii, in special in lunile calduroase ale anului cand temperaturile sunt cele mai prietenoase. Aici vei gasi muzee, galerii de arta, monumente, piete si nu numai, motiv pentru care este destul de dificil sa iti alcatuiesti un itinerariu. Totusi, atunci cand vei pregati un city break Spania poti sa te interesezi catre cei de la Aerotravel unde ai parte de cele mai bune conditii si pachete avantajoase, astfel ca merita sa descoperi care sunt posibilitatile.

Palatul regal

Acesta a fost construit la mijlocul secolului al XVIII-lea pentru regele Filip al V-lea, fiind ridicat pe locul unei foste fortarete care a fost distrusa in urma unui incendiu cu cateva decenii mai devreme. Acesta este considerat cel mai mare palat regal din vestul Europei, iar arhitectura sa este speciala, fiind combinate stilurile baroc si neoclasic. La interior sunt gazduite diferite colectii, printre care si capodopere ale unor artisti faimosi precum Goya, Caravaggio si Velasquez, care sunt expuse si accesibile vizitatorilor.

Stadionul Santiago Bernabeu

Cine este un fan al fotbalului si ajunge in Madrid nu are cum sa nu viziteze stadionul echipei principale a orasului, Real Madrid, care este considerata cea mai de succes echipa a fotbalului european. Stadionul dispune de 85.000 de locuri, iar un tur organizat al acestuia dureaza cateva ore, astfel ca trebuie sa fii pregatit pentru tot ceea ce urmeaza.

Muzeul National de Arheologie

Daca iti place istoria si vrei sa faci o mica excursie in trecutul bogat al Spaniei, cu siguranta, merita sa vizitezi acest muzeu. Multe exponate provin din perioada romana, iar unele dintre cele mai vechi sculpturi de aici au chiar si peste 2.500 de ani, asa ca vei avea multe de vazut si aici ai nevoie tot de cateva ore pentru a descoperi tot ce este mai important.

Plaza Mayor

Orice oras mare are propria piata faimoasa, iar in cazul Madridului aceasta este Plaza Mayor, care a fost inaugurata la inceputul secolului al XVII-lea si este inconjurata de cladiri rezidentiale istorice care se ridica pe trei nivele. Pentru a ajunge in piata ai la dispozitie 9 cai de acces, iar multe dintre acestea sunt flancate de restaurante si cafenele care te imbie cu cele mai grozave produse spaniole. Printre altele, poti sa vezi si statuia din bronz veche de 4 secole care il infatiseaza pe regele Filip al III-lea, care era la conducere in perioada de varf a imperiului spaniol.

Asadar, un city break Spania poate fi alegerea cea mai inspirata pentru tine si cei dragi daca va doriti sa aveti parte de o experienta de neuitat intr-unul dintre cele mai grozave orase din Europa.