Google a pregatit un fond de 4 milioane pentru cei afectati de criza imigrantilor din SUA

Gigantul american a pregatit un fond de criza in valoare de 4 milioane de dolari pentru a ajuta angajatii si alte persoane afectate de noua politica cu privire la imigrare, adoptata de presedintele Donald Trump. La sfarsitul saptamanii acesta a semnat un ordin prin care se interzice accesul pe teritoriul Statelor Unite a cetatenilor care provin din urmatoarele tari: Yemen, Siria, Somalia, Sudan, Iraq, Iran si Libia, iar aceasta stopare are loc pentru cel putin 90 de zile.

Google aduce un ajutor mult dorit

Astfel, Google a precizat intr-o declaratie oficiala ca este ingrijorata de impactul pe care il poate avea aceasta decizie controversata si cate bariere pot intampina cei care isi doresc sa vina in Statele Unite. Compania nu este ingrijorata sa se asocieze cu factorul politic, motiv pentru care isi va face publica parerea, incercand sa ajunga la cat mai multi lideri de la Washington. Asadar, Google a venit cu 2 milioane de dolari, alaturi de inca alte doua provenite din donatii ale angajatilor, iar acest fond de criza este vazut ca fiind cea mai mare suma donata vreodata pentru o cauza umanitara. Suma va fi distribuita catre 4 organizatii non profit care au in vedere ajutarea tuturor imigrantilor.

Alti jucatori importanti

Si alte companii din mediul digital au luat masuri prin care sa ii ajute pe cei afectati de decizia noului presedinte american, iar Airbnb a oferit locuri de cazare gratuite tuturor celor care au ramas pe drumuri. In plus, Microsoft ofera ajutor propriilor angajati afectati prin punerea la dispozitie a propriilor avocati care sa ii ajute din punct de vedere legal. De asemenea, nici liderul Facebook nu a ramas indiferent la aceasta decizie, Zuckerberg fiind ingrijorat de deciziile luate de Trump.