Facebook preia idei de la Instagram

Facebook propune Stories

Facebook propune utilizatorilor un nou feature, Stories, a carui idee a fost preluata de la Instagram, totul la doar cateva luni dupa ce gigantul a mai copiat o idee de la Snapchat, aceea de impartasire a fotografiilor. Astfel, astazi se testeaza Facebook Stories care presupune postarea unor fotografii si clipuri video editate care vor disparea dupa 24 de ore, totul functionand in acceasi maniera cu Instagram Stories, care este la randul sau aproape identic cu Snapchat My Story.

Mai multa interactivitate

Asadar, Facebook Stories se contureaza a fi un nou feature major pentru reteaua de socializare, acestea jucand un rol important pentru aplicatie si aparand ca niste cercuri in miniatura in lista actualizarilor, motiv pentru care utilizatorii nu au cum sa le rateze. Atingerea unui asemenea cerc deschide o poveste, iar inca o atingere trece direct la urmatoarea.

In schimb, Facebook Stories este accesibil deocamdata utilizatorilor de Android si iOS din Irlanda, iar compania a afirmat printr-un citat ca reteaua a fost intotdeauna locul ideal unde prietenii si familia isi pot impartasi experientele din viata de zi cu zi, insa acest mod se modifica de la o zi la alta, totul fiind mult mai interactiv, mai vizual, cu mai multe fotografii si videouri ca pana acum.

Stories pe toate platformele

De asemenea, probabil ca oricine cunoaste faptul ca gigantul american a fost de mult un admirator al retelei Snapchat, pe care a si incercat sa o achizitioneze in urma cu 4 ani pentru suma de 3 miliarde de dolari. Insa de cand acea suma a fost refuzata, compania lui Zuckerberg s-a concentrat pe replicarea celor mai importante caracteristici ale Snapchatului. Pe de alta parte, Instagram a lansat propria versiune Stories in august 2016, decizie care a atras circa 150 de milioane de utilizatori zilnici in doar primele 5 luni. Mai mult, se pregateste si o versiune Stories chiar si pentru WhatsApp, o alta companie detinuta de Facebook.