Ai nevoie de presiunea optima la anvelope

Cu siguranta putini soferi verifica constant presiunea anvelopelor, iar daca aceasta este nepotrivita poate duce la uzarea prematura si neuniforma a anvelopelor, iar autoturismul nu se va mai controla in conditii optime. De regula, fiecare constructor vine cu anumite recomandari in acest sens, astfel ca toti soferii ar trebui sa se intereseze. Anvelopele se deformeaza, motiv pentru care va creste considerabil temperatura anvelopei, ocazie cu care scade si aderenta, existand riscul de a se dezintegra in mers. Autoturismele nu mai sunt la fel de usor de controlat atunci cand circula cu anvelope a caror presiune nu este corespunzatoare, iar in cazul in care soselele sunt umede, atunci va creste considerabil si distanta de franare. Nu in ultimul rand, creste si consumul de carburant, intrucat autoturismele trebuie sa depuna mai mult efort pentru a putea rula.

Fara scuze

Majoritatea soferilor justifica evitarea verificarii presiunii pe lipsa de timp, insa oricand se poate alege un senzor de presiune, ocazie cu care nu mai exista scuze. Acest tip de senzor a devenit obligatoriu in 2012 pentru toate autoturismele noi comercializate in Uniunea Europeana, insa cele mai vechi care nu sunt dotate au acum solutia. Poti gasi diferite tipuri de senzori de presiune la cauciucurijante.ro, iar preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Oricare ar fi varianta aleasa, aceasta se va dovedi a fi o decizie foarte inspirata, care va ajuta orice sofer sa circule in cele mai bune conditii si sa prelungeasca considerabil durata de viata a propriului autoturism. Senzorii sunt universali, ceea ce presupune ca se pot personaliza pentru orice autoturism in parte si au chiar posibilitatea de a-i inlocui pe cei defecti fara sa impuna necesitatea unor interventii complexe asupra calculatorului masinii.

Asadar, compatibilitatea este unul dintre cele mai mari avantaje aduse, iar acesta va avea exact aceleasi performante ca senzorii cu care sunt dotate masinile din fabrica. Totodata, exista si compatibilitate cu nenumarate tipuri de valve, iar autonomia baterieri incluse nu va reprezenta o problema.

Mai multa siguranta

Cu alte cuvinte, cu ajutorul unui senzor presiune fiecare sofer se va bucura de mai multa siguranta la volan, intrucat autoturismul sau va fi mai stabil, va avea o aderenta mai buna si se va bucura de reducerea consumului de combustibil.

Autonomie

Aceste dispozitive vin la pachet cu o baterie incorporata a carei autonomie este de pana la 7 ani, ceea ce se poate traduce si in mai mult de 150.000 de km, astfel ca investitia, cu siguranta, va merita, avand in vedere ca pretul mediu al unui senzor presiune este de numai 200 de lei. In schimb, durata de viata a bateriei poate sa fie influentata si de obiceiurile adoptate de soferi, dar si de conditiile de mediu in care senzorii sunt folositi.